Over service en onderhoud

Zo zuinig als je bent op je gitaar, synthersizer of drumstel, zo zuinig dien je ook te zijn op je in-ear monitor systeem. De aanschaf van je in-ear monitors is misschien wel een van de meest belangrijke die je zult doen. Je beschermt er niet alleen je gehoor mee; je zorgt ook voor betere prestaties op het podium doordat je precies hoort wat je doet. Het is dus heel belangrijk dat je jouw in-ear monitor systeem in goede conditie houdt. 

Reinigen geluidskanalen

Jouw in-ear monitors zijn voorzien van hele kleine kanalen waar het geluid uit komt. Helemaal wanneer je wat meer last hebt van oorsmeer, is de kans aanwezig dat een van de kanalen verstopt raakt met oorsmeer. Het is dus van groot belang dat je de in-ears na ieder optreden goed schoonmaakt en het oorsmeer dat zich voor de kanalen ophoopt, of er wellicht zelfs in is gaan zitten, direct te verwijderen door middel van de bijgeleverde cerumenhaak.

Ook kan het zo zijn dat je op het podium nogal transpireert; niet alleen door jouw eigen inspanningen en enthousiasme, maar ook door de lampen die wellicht op je gericht staan. Ook zweet kan ervoor zorgen dat de geluidskanalen dicht gaan zitten. Mocht dit niet gebeuren, dan is het nog steeds aan te raden de in-ears goed te drogen door middel van droogcapsules of met een electrisch droogsysteem. We vertellen je hier graag meer over. 

Gratis service van Fonique

Voor kleine wijzigingen aan jouw in-ear monitor systeem (bijschaven schaal, reinigen van de kanalen, drogen van de in-ear monitors) rekenen wij geen extra kosten. Indien de in-ear monitor dusdanig verstopt is geraakt dat reiniging door ons niet meer voldoende is om de in-ear optimaal te laten werken, dan zullen wij de set moeten opsturen naar de leverancier. De kosten hiervan (inclusief verzendkosten) zijn voor eigen rekening. We voorzien je altijd eerst van een offerte van de te verwachten kosten zodat je zelf kunt aangeven of je de in-ears voor dat bedrag wilt laten reinigen of repareren.

© 2016 - 2024 Fonique In-ears | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel